Poljoprivreda

20. rujna 2020. / OBJAVLJENO U Poljoprivreda
Uobičajena mjera za sniženje pH vrijednosti u tlu (sniženje kiselosti) je kalcifikacija ili dodavanje vapna.
13. rujna 2020. / OBJAVLJENO U Poljoprivreda
Tijekom vrenja važno je osigurati uvjete za "rad" kvasca.
06. rujna 2020. / OBJAVLJENO U Poljoprivreda
ENZIMI Primjena enzima u vinarstvu danas je općeprihvaćena mjera. Enzimi se koriste iz dva razloga: prvi je bolje taloženje mošta, dok je drugi razlog u poboljšanom izlučivanju aroma i boje iz pokožice bobica. Bobice grožđa te kvasci glavni su izvor enzima. No, uvjeti u moštu i vinu kao npr. visoka koncentracija šećera i alkohola, niski
30. kolovoza 2020. / OBJAVLJENO U Poljoprivreda
Pročitajte kako pripremiti selekcionirani vinski kvasac za 100 l mošta.
16. kolovoza 2020. / OBJAVLJENO U Vrt, Poljoprivreda
Malina je vrlo poželjna voćna sorta za naše okućnice i vrtove jer je njena iskoristivost široka – može se koristiti svježa ili prerađena u sok, sirup, džem, marmeladu, kompot i dr. Želimo li uspješno uzgajati malinu, trebali bismo joj osigurati uvjete koji su najbliži idealnima. Uzgoju maline pogoduje relativno svježija klima i dosta oborina. Kako ima
09. kolovoza 2020. / OBJAVLJENO U Poljoprivreda
Aronija (Aronia melanocarpa) sve je zastupljenija biljna vrsta ne samo u našim vrtovima (okućnicama) već su njome zasađene i značajne poljoprivredne površine. U uzgoju su zastupljene sorte Viking, Aron, Nero i Autum Magic. Radi se o vrlo otpornoj biljci koja izdrži iznimno niske temperature (-30°C), cvate dosta kasno (travanj) pa nema opasnosti za nastup šteta
NA VRH