Ekološki supstrati

Na ovim stranicama možete naći dosta tekstova o specijalnim  supstratima koje držimo u ponudi, a koji su formulirani na način da zadovolje specifične potrebe odnosno zahtjeve u uzgoju pojedinih biljnih vrsta ili specifičlne zahtjeve u većoj i “ozbiljnijoj” proizvodnji (presadnice, povrće, cvijeće, aromatično bilje i dr.).

Gra-ma ima u ponudi izuzetno vrijedne i tražene supstrate velikog europskog proizvođača VIGORPLANT. Paleta ponuđenih proizvoda je iznimna, tako da svatko može naći upravo ono što mu treba, bez obzira radi li se o uzgoju biljaka u vrtu, sadnji ili uzgoju u cvjetnim posudama ili ih koristitte u profesionalnoj proizvodnji (Supstrati i dekorativni materijali VIGORPLANT). Radi se zapravo o 50-ak različitih proizvoda od kojih je svaki specifičan, s time da tu nismo uvrstili tzv. profesionalnu liniju koja sadrži više desetaka različitih proizvoda za različite svrhe i proizvodnje (daljnjih 40-ak proizvoda).

Unutar ove iznimno bogate palete proizvoda, ovom prilikom izdavajamo grupu proizvoda koji spadaju u tzv. ekološke (biološke) supstrate u punom smislu te riječi. Radi se o proizvodima koji po sastavu i tehnologiji proizvodnje u potpunosti zadovoljavaju sve standarde za tu vrstu proizvoda. U prvom redu, radi se o proizvodima čiji sirovinski sastav je takav da jamči udovoljavanje tim visokim kriterijima, a  to su biološki čisti treset (irski, bijeli, crni…), bez štetnih bakterija i zagađenja te organska gnojiva dodana supstratu koja su  neophodna za rast posađene biljke kroz određeno vremensko razdoblje, bez kemijskih dodataka (umjetno gnojivo i dr. kemijska sredstva).

BIOTON

Dobiva se miješanjem kvalitetnih treseta s dodatkom gline te humusa kore. Pogodan je za presadnju i uzgoj svih biljnih vrsta, osim acidofilnih biljaka. Dozvoljen u ekološkoj proizvodnji.

Namjena : za presadnja i uzgoj svih biljnih vrsta, osim acidofilnih biljaka (azelea, kamelija, erika, rododendron, plava hortenzija).

Dodana hranjiva: kompleksna organska gnojiva.

SUPSTRATI IZ LINIJE “MOJA ŽETVA” – ZA UZGOJ SALETE I LISNATOG POVRĆA, RAJČICE, PATLIDŽANA I PAPRIKE, FEFERONA TE JAGODA, MALINA I BOBIČASTOG VOĆA

Specijalni biološki supstrat za uzgoj u loncima ili izravno u pakiranju (u vreći)!

Posebno odabran treset, humificirana organska tvar, plavac osigurava pravilan razvoj korijena, snažan razvoj nadzemnog dijela te lijepe i ukusne plodove. Može se koristiti za uzgoj povrća u cvjetnim loncima ili izravno u vreći na način da se na licu izreže perforirani dio, a na dnu (poleđini) otvori rupa za istjecanje viška vode. U rupe na licu vreće posadite odabrane biljke.

RADICOM

Univerzalna podloga (supstrat) sastavljena od bijelog i crnog treseta te humusa kore, pogodna za sadnju u vrtu svih vrsta povrća, ukrasnog bilja i voćaka, osim acidofilnih biljaka. Humične i fulvične kiseline (sastavni dio humusa!) i velika količina organske tvari poboljšava strukturu tla u vrtu što tlo čini plodnijim. Savršen za sijanje i presađivanje povrća i cvijeća, idealan za kreiranje i održavanje travnjaka. Može se koristiti kod sadnje grmlja i drveća. Njegov sastav biljkama garantira dugotrajnu dostupnost hranjiva. U proizvod su integrirani makro nutrijenti i prirodno gnojivo (10,6%).

Namjena:

Sadnja svih vrsta povrća i ukrasnog bilja u vrtu.

Pogodan za sijanje.

Sadnja svih vrsta grmova i drveća, osim acidofilnih biljaka (azelea, kamelija, erika, rododendron, plava hortenzija).

Za sijanje i održavanje travnjaka.

Dozvoljen je u biološkoj (ekološkoj) proizvodnji.

POT GROUND

Univerzalna podloga (supstrat) sastavljena od humusa kore drveća i kvalitetnog treseta, posebno pogodna za uzgoj biljaka u vanjskim i unutarnjim uvjetima, ukrasnog bilja, sadnju živica, plodovitog bilja i povrća pa i za sijanje i održavanje travnjaka. U proizvod su integrirani makro nutrijenti i prirodno gnojivo (10,6%). Pomiješan s vrtnim tlom daje podlogu odličnih fizikalnih kvaliteta.

Namjena:

Unutarnji i vanjski uzgoj svih biljaka.

Za uzgoj ukrasnog bilja, sadnju živica, plodovitog bilja i

povrća.

Za sijanje i održavanje travnjaka.

Dozvoljen u biološkoj (ekološkoj) proizvodnji.

PROFESIONALNA LINIJA

U ovoj liniji proizvoda, ima nekoliko supstrata koji su namijenjeni ekološkoj (biološkoj) proizvodnji pojedinih kultura:

1. BIO BASILICO – specijalni supstrat za uzgoj bosiljka na ekološki način. Srednje-fini susptrat (mješavina irskog i baltičkog treseta) sa dodatkom organskog NPK 250 g.

2. BIO AROMATICHE – spacijalni supstrat za uzgoj aromatičnih biljaka na ekološki način. Srednjje-fina granulacija (irski i baltički treset te humus kore) uz dodatak organskog gnojiva 2500 g.

3. BIO MEDITERANEO – specijalni susptrat za uzgoj mediteranskioh biljaka. Mješavina treseta i organskog gnoja 4000 g.

26.02.2017.

Save

Save

Save

ARHIVA