Vrt

03. svibnja 2020. / OBJAVLJENO U Vrt
Ljute papričice koristimo kao dodatak jelima radi poboljšanja njihova okusa, ali i u medicinske svrhe. One su naime dobar izvor minerala (željezo, kalcij, magnezij, fosfor) i vitamina (A, K, C, E, niacin, tiamin…). Poznato je da imaju utjecaj na „ loš“ kolesterol, sprječavaju stvaranje krvnih ugrušaka, a redovita konzumacija ljutih papričica može spriječiti oboljevanje od
26. travnja 2020. / OBJAVLJENO U Vrt
Priprema jela od povrća "na istočnjački način" ne samo da je "modna mušica" već je i pravi izazov u svakom pogledu. Povrće i začine koji poboljšavaju npr. jela iz voka možete uzgojiti i u svom vrtu. Potražite u GRA-MI.
14. travnja 2020. / OBJAVLJENO U Vrt
Najčešće dostupni pesticidi na tržištu su sintetski proizvodi. Imaju određenu učinkovitost (mada je i oko toga dosta prijepora), ali su definitivno toksični! Ubijaju sve, ali sve! Čak i male životinje i korisne insekte. Uvijek je bolja opcija odabrati spojeve biološkog podrijetla, manje opasne ili bezopasne, ali sigurno s bitno manje kontraindikacija , ali prije svega
12. travnja 2020. / OBJAVLJENO U Vrt
Pelargonije su najcijenjenija vrtna i balkonska cvjetnica.
05. travnja 2020. / OBJAVLJENO U Vrt
Našu staru domaću sortu šljive bistrice (požegača), osim već ranije spominjanih bolesti plamenjače i hrđe (vidjeti u našem postu „Bolesti šljiva na okućnici), sve češće napada još jedna bolest, ali virusnog porijekla, a to je šarka šljive. Smatra se da šarka šljive nanosi najveće štete u voćnjaku. Ta bolest, osim šljive napada i druge voćne
29. ožujka 2020. / OBJAVLJENO U Vrt
Češnjak je vrlo česta kultura koji se uzgaja na velikim površinama, ali i u malim vrtovima zbog njegove nutritivne i zdravstvene vrijednosti.
NA VRH