Grama

  • POČETNA
  • NOVOSTI
    • VRT
    • POLJOPRIVREDA
    • DOMAĆE ŽIVOTINJE I LJUBIMCI
    • GRADNJA I DOM
  • IZDVOJENO
  • KONTAKT
  • POLJOAPOTEKE
  • TSH
  • PRAVNE NAPOMENE

Priprema selekcioniranog vinskog kvasca

OBJAVIO grama / 30. kolovoza 2020. / KATEGORIJA Poljoprivreda

Stručnjaci preporučuju da se nikako ne dodaje kvasac u mošt bez prethodnog razmnožavanja pa je potrebno prvo rehidrirati (ponovno dodati vodu) tek potom razmnožiti selekcionirani vinski kvasac!

Dan prije berbe za svakih 100 l mošta neophodno je izdvojiti 1 – 1,5 l mošta. Tako izdvoje i nesumporenog mošt se prokuha cca 10 min kako bi se izvršila njegova potpuna sterilizacija. Na tako prokuhani, a potom ohlađeni mošt (na 18 do 20 stupnjeva C) dodamo pripremljene kvasce. Ukoliko mošt nema barem 15% sladora potrebno ga je dosladiti do 15%.

Prije nego kvasce dodamo u prokuhani i ohlađeni mošt, neophodno ih je rehidrirati (dodati im vodu) kao što smo u uvodu napomenuli.

Na 100 l budućeg mošta pripremimo 20 – 30 g selekcioniranog visnkog kvasca i dodamo ga u trostruku količinu mlake (35 do 37 stupnjeva C) vode i ostavimo ga 15 do 30 minuta i nikako dulje. Tako rehidrirani kvasac stavimo u ranije pripremljeni mošt (prokuhani i ohlađeni) i sve to ostavimo 6 – 24 sata da se razmnoži. Potom pripremljeni kvasac rasporedimo  po bačvama. Vjerujemo da znate, ali ponavljamo, bačve se pune do 4/5 volumena, kako uslijed vrenja ne bi došlo do prelijevanja bačvi.

Slično pripremamo kvasce za naknadno vrenje mošta, a što možemo postići samo ukoliko u moštu nema više od 0,8 g/l hlapive octene kiseline. Jedina razlika je u tome da mošt treba kuhati minimalno 15 – 20 min odnosno, dok sav alkohol ne ispari.

 

 

NAJNOVIJE OBJAVE


  • MAPEI MAPELASTIC TURBO hidroizolacija
  • Rastjerivač ptica
  • Zalijevanje za visokih temperatura i štednja vode
  • Zaštita limuna (kalijev-marsejski sapun)
  • MAPEI ADESILEX P9
  • Uzgoj krizantema na okućnici
  • Hrana za akvarijske ribice
  • Štete od stjenica
  • Biljni preparati za zaštitu bilja
  • Fasadno-toplinski sustavi za energetsku učinkovitost

RADNO VRIJEME TRGOVINE

ZIMSKI RASPORED od 01.10. do 31.03.:

  • ponedjeljak – petak od 7:00 do 19:00 sati, subotom od 7:00 do 18:00 sati

LJETNI RASPORED od 01.04. do 30.09.:

  • ponedjeljak – petak od 7:00 – 20:00 sati, subotom od 7:00 do 19:00 sati;

PRILAGOĐENO RADNO VRIJEME:

  • dan u oči Uskrsa, Božića i na Staru godinu (ukoliko je radni dan) od 7:00 do 14:00;

ZATVORENO:

  • 02., 03. i 04.01. kao i nedjeljom, blagdanima i neradnim danima u RH.

KONTAKT

Zrinsko–Frankopanska 15
40000 Čakovec, Hrvatska

Telefoni (odjeli): 040 328 720 Info pult; 328 722 Građevinski materijal; 328 723 Poljoprivreda; 608 078 Vrt;  390 705  Kućni ljubimci; 328 724 Dječja igrališta; 328 721 Blagajna;

Fax. 040 328 496

E-mail: info@grama-trgovina.com

TVRTKA

Tvornica stočne hrane d.d.

Otvori u Google Maps

PRAVO NA JEDNOSTRANI OTKAZ UGOVORA

  • PRAVNE NAPOMENE
  • IZJAVA O PRIVATNOSTI
  • IMPRESUM
Grama

© 2018. Sva prava pridržana. Web izrada: Logico

NA VRH

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje iskustvo na našoj web stranici.

Informacije o kolačićima koje koristimo ili opcije za isključivanje kolačića možete pronaći u .

grama_logo_gdpr
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Pregled privatnosti

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji.

Neophodni kolačići

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ukoliko onemogućite ovaj kolačić, mi nećemo moći spremiti vaše postavke. To znači da ćete prilikom svake posjete morati odobriti ili blokirati kolačiće.

Kolačići trećih strana

Ova web stranica koristi Google Analytics za prikupljanje anonimnih informacija kao što su broj posjetitelja na stranicu i najpopularnije stranice.

Omogućivanjem ovog kolačića pomažete nam u poboljšanju naše web stranice.

Najprije omogućite Neophodne kolačiće kako bismo mogli spremiti vaše postavke!

Pravila o kolačićima

Više o kolačićima možete pročitati klikom na poveznicu UPOTREBA KOLAČIĆA.