Bijeljenje voćaka
– dobar potez za izbjegavanje pucanja kore
– suspenzija: 5 l vode + 5 kg gašenog vapna + 0,3 kg kuhinjske soli + 0,5 kg močivog sumpora (Chromosul ili Thiovit jet)
– premazuje se četkom deblo i račvište grana
Zaštita od mraza
– zamatanje namjenskim mrežama
Prstenasto zarezivanje kore
– na vrlo bujnim jabukama i kruškama (NE na koštićavim voćkama) koje ne zadovoljavaju urodom to je krajnja mjera za obuzdavanje vegetativnog rasta i poticanja većeg stvaranja cvjetova
– provođenje: krajem proljeća na deblu uklonite usku traku kore i kambrija, na visini od 1 m; širina do 3 mm, s postepenim povećanjem na vrlo velikm stablima do 1 cm; ranu zatvoriti s nekoliko slojeva ljepljive vrpce koja mora prekriti ranu bez dodira kambrijskog sloja; rana bi tijekom jeseni trebala zacijeliti kada se traka uklanja; iduće godine stabli bi trebalo proizvesti više cvjetova
– provesti vrlo pažljivo jer stablo može usahnuti.