Kupaonice u Čakovcu iz Gra-me

 

Kod uređenja kupaonice važno je voditi računa o nekoliko sitnica poput rasporeda kade, umivaonika i školjke, boji, dizajnu i veličini keramičkih pločica, bojki zidova pa sve do rasvjete i detalja iz galanterije.

 

Na zidove i podove gotovo u pravilu stavljamo keramičke pločice, a njih kombinirate sami po vlastitoj želji i viziji. Ukoliko sami “kombinirate”, a neki dijelovi zida su predviđeni da će biti pokriveni kupaonskim namještajem, vodite računa da će namještaj pokriti pločice te se neki uzorci neće vidjeti. Pločice se, osim po boji, razlikuju po teksturi i dezenu. Postoje pločice koje imitiraju drvo (parket, daska) ili tkaninu.

 

 

Rijetklo se u našim kupaonicama pojavljuju zidni premazi bojom. Bez iznimke, to su premazi otporni na vlagu i koji zid štite od propadanja.

 

Raspored umivaonika, WC školjke i kade u pravilu je kod starijih stanova i kuća unaprijed definiran položajem instalacija. Ukoliko se odlučite zahvatiti i u to, onda dobro isplanirajte raspored instalacija kaklo bi ono što ste zamislili bilo izvedivo i na kraju – lijepo i ugodno. Naravno, ako rekonstruirate kuponicu, konzultirajte se s majstorom i našim trgovcima kako bi vam preporučili potreban materijal (izolacija, estrisi, žbuka…).

 

 

 

Sanitarni porculan posebna je priča. Tu se “suočavamo” s različitim dimenzijama, oblicima, bojama, detaljima… Svoju zamisao svakako usporedite s mišljenjem majstora koji će vas uputiti u detalje postave, dimenzije i dr. Pogotovo budite pažljivi ukoliko porculan kombinirate s namještajem.

 

 

Najmještaj je također bitan. To su ormarići i ogledala koji dolaze zasebno ili u različitim kombinacijama – kupaonski blokovi (ormarić + ogledalo; ormarić + ogledalo + rasvjeta; ormarić + ogledalo + umivaonik itd.). Bilo bi dobro da u kupaonici svakako imate manji ormarić za odlaganje sitnica koje su vam pri ruci. Ogledalo, rasvjeta i galanterija dodatno će “podići” prostor i učiniti ga ljepšim i prostranijim. Ukoliko namještaj ne naručujete izrađen po mjeri, u Gra-mi ćete naći veliki izbor namještaja, a  možete se odlučiti za kupnju i na temelju kataloga. Isporuka je u 24 sata!

 

 

 

Na ovim našim stranicama mogli ste naći dosta priloga o uređenju kupaonica. Putem tražilice ili arhive članaka (desno na naslovnici) potražite priloge. U svakom slučaju, u Gra-mi doista možete naći baš sve što vam treba za uređenje ili preuređenje kupaonice:

- specijalni materijali za sanaciju i izolaciju

- keramičke pločice

- silikoni

- ljepila i fugir mase

- kupaonski namještaj (kupaonski blokovi)

- porculan

- kade, tuš kade i kabine

- boje

- glet mase

- ostala oprema,

- alat za izvođenje radova.

 

21.12.2014.

ARHIVA