Organsko gnojivo na bazi guana NPK 6-15-3+10CaO+2MgO (GUANITO)

(6 N – 15 P2O5 – 3 K2O) Organsko gnojivo NPK + 10 Ca + 3 Mg

GUANITO je organsko gnojivo namjenjeno za opskrbu visokom količinom organskog dušika i fosfora 100% dostupnog biljci. Nijedan drugi proizvod nema takve značajke kao GUANITO. Dragocjena i ekskluzivna sirovina koja se koristi (guano) rezultat je pažljivog odabira, što jamči nizak salinitet (6,5), a hranjivi elementi oslobađju se tijekom cijelog vremena prosječnog trajanja ciklusa usjeva/nasada.

GUANITO djeluje protiv neravnoteže u ishrani!

Visoka učinkovitost gnojidbe još se povećava unosom aktivnih faktora rasta kao što su humusne kiseline, vitamini, aminokiseline, auksini i citokinini (fitohormoni), integriranih u formulaciju prirodnog fitostimulatora – AUXYM!

VELIKA PREDNOST: ORGANSKI FOSFOR

Kako je fosfor u GUANITU organski, on nije podvrgnut procesima koji imaju za posljedicu njegovu netopljivost pa tijekom mjeseci u potpunosti ostaje na raspolaganju biljci.

Učinkovitost 1 kg fosfora iz GUANITA odgovara onoj od 3 kg mineralnog fosfora.

Mineralni fosfor je osjetljiviji u odnosu na mineralni dušik i kalij, jer je blaga oscilacija pH tla dovoljna da ga učini netopljivim, te ne može biti asimiliran od strane biljaka.

Samo organski oblik fosfora ostaje dostupan tijekom rasta biljke.

GUANITO je gnojivo dozvoljeno u ekološkoj proizvodnji.

GUANITO je proizvod proizveden u odobrenom pogonu (Odobrenje br. 833DT3) u skladu s EC 1774/2002 regulativom o proizvodnji nusproizvoda životinjskog porijekla.

Pakovanje: dostupno u vrećama od 25 i 500 kg

SASTAV
Dušik (N) ukupno 6%
Fosforni anhidrid (P2O5) ukupno 15%
Kalijev oksid (K2O) 3%
Magnezij topiv u vodi (MgO) 2%
Kalcij (CaO) 10%
Organski ugljik biološkog porijekla 32%
Organska tvar 55,2%

 

OSTALI PARAMETRI
Vlažnost 7%
pH 6,5
Specifična težina 0,8 kg/l
Formulacija Pelete

 

PREPORUČENE KOLIČINE
BILJNA VRSTA DOZA
Voćnjak novi i proizvodni 0.6 – 0.8 t/ha
Vinograd novi i proizvodni 0.4 – 0.6 t/ha
Citrusi novi i proizvodni 0.8 – 1.0 t/ha
Aktinidija (Kiwi) novi i proizvodni 0.6 – 0.8 t/ha
Povrće otvoreno polje 0.8 – 1.0 t/ha
Povrće zaštićeni prostor 0.25 – 0.5 t/1000 m2
Pšenica 0.3 – 0.5 t/ha
Kukuruz 0.5 – 0.7 t/ha
Soja 0.2 – 0.25 t/ha
Krumpir otvoreno polje 0.7 – 1.0 t/ha
Rajčica otvoreno polje 0.7 – 0.8 t/ha
Šećerna repa 0.6 – 0.7 t/ha
Jagoda 0.8 – 1.0 t/ha
Duhan 0.7 – 1.0 t/ha
Dinja zaštićeni prostor 0.3 – 0.5 t/1000 m2
Cvijeće zaštićeni prostor 100 – 200 g/m2
Šumsko voće otvoreno polje 0.5 – 0.7 t/ha
Riža 0.4 – 0.6 t/ha

Preporučene količine odnose se na tlo prosječnih uzgojnih mogućnosti, u suprotnom, najprimjerenije količine određuju se prema rezultatima kemijske analize tla.

PRIMJENA

Period primjene gnojiva je vrlo dug, od zime do proljeća, jer organski elementi nemaju gubitaka. Preporučamo primijeniti proizvod najkasnije do dva tjedna prije pretpostavljenog vremena izbijanja pupova.

GUANITO je organsko gnojivo i bolje ga je lagano ukopati, na maks. dubinu od 15 cm, kako bi se u potpunosti iskoristilo fizikalno i biološko djelovanje organske tvari.

GUANITO se može rasipati i površinski (u vinogradima, zatravljenim voćnjacima, za tla reducirane ili izostavljene obrade) zahvaljujući izvanrednim svojstvima i obradi organskih tvari koje nisu karbonizirane (izgorene), te iz tog razloga pod utjecajem vlage brzo bubre i rastapaju se.

GUANITO je pogodan za gnojidbu svih kultura koje rastu na glinasto-vapnenastim tlima povišenog pH ili saliniteta, i za one kulture koje su osobito osjetljive na dostupnost i raspoloživost fosfora, kao što su žitarice (pšenica, kukuruz i dr.), repa i drvenaste biljke općenito.

GUANITO je pogodan za gnojidbu svih stablastih biljaka (vinove loze, stabala jabuke i breskve, itd.) za vrijeme njihovog rasta, jer visoki sadržaj dostupnog organskog fosfora potiče razvoj korijena, drva i pupova. Preporučamo korištenje GUANITA za sve usjeve i nasade koji zahtijevaju obnavljanje i osnaživanje vigora (npr. starije biljke), bolju plodnost pupova za bolje zametanje.

Kontinuirano korištenje GUANITA brzo povećava razinu organske tvari u tlu, poboljšava njegovu plodnost, izbjegavajući rizike vezane uz kontinuirani unos mineralnih tvari.

25.12.2016.

ARHIVA