Odjeća za kućne ljubimce

 

Nakon što smo se pobrinuli za sebe i osigurali se od hladnoće, red je da se pobrinemo i za naše ljubimce kako bi i oni lakše izdržali hladnoću.

Nemaju svi naši ljubimci, a tu prvenstveno mislimo na pse i mačke, sreće da žive na toplom – s nama u kući ili stanu. Za njih će problem biti samo kad izađu na zimu, a  tu im možemo pomoći ukoliko ih utoplimo prikladnom zimskom odjećom skrojenom upravo za njih.

Drugi problem su naši ljubimci koji pretežito borave vani. I za njih se možemo lako pobrinuti i pomoći im da lakše prebrode ove hladne dane. Ako to niste još učinili, sada je zadnji čas. Pregledajte njihove kućice i dodatno ih zaštitite od zime ili prodora vlage. Sve to doista možete učiniti s malo truda i gotovo s nikakvim troškom. Popravite krov kućice za psa, toplinski je izolirajte, na pod stavite toplu prostirklu od npr. starog tepiha ili prekrivača, u košaru za vašu mačku također stavite deblju prostirku, ako mačka boravi izvan kuće, a  spava u nekoj od pomoćnih prostorija omogućite joj nesmetan ulazak i izlazak postavljanjem specijalnih vratašaca na ulazna vrata…

Možete u svemu ići i korak dalje. Na niže temperature su osobito osjetljivi kratkodlaki psi (maltezeri, jokshirski terijeri, pinčevi, mopsovi…) pa im pomognite nabavkom prikladne odjeće (kaputić, kabanica). Ako vam to vaš kućni budžet dopušta, opremite ih odjećom za suho vrijeme (topli prozračni kaputić) ili za mokre uvjete sa snijegom i kišom (kabanica). U tom pogledu manje su zahtjevni psi sa dugom dlakom pa ih  neće biti neophodno oblačiti, ali se onda pobrinite da ih redovito četkate. Isto bi vrijedilo i za mačke.

Kao i tijelo, tako možete zaštiti i šape vašeg ljubimca. Postoji i posebna “obuća” za njih, no ako je nemaju, svakako se pobrinite da im šape nakon šetnje budu čiste. Naime, u zimi se prometnice sole pa bi im šape svakako trebalo oprati i tako ukloniti sol koja im može naškoditi.

odjeca-za-pse

U zimskim šetnjama izbjegavajte lokve, močvare i slične vlažne površine, osobito ako ima leda, jer se vaš ljubimac može ozlijediti.

Osobiti problem za vaše ljubimce (i pse i mačke) su grijane prostorije kuće ili stana. Za njih su temperature prostorija u kojima mi živimo, a u njima i oni s nama, previsoke, osobito ako prostorije grijemo centralnim grijanjem. To kod mačaka može izazvati pojačano opadanje dlake i s tim povezano povećano skupljanje dlake u probavnom sustavu. Posijte malo pšenice ili trave u neku posudu. Mačka će je povremeno jesti i tako si olakšati probavu. Nabavite i grebalicu kako mačka ne bi svoje nokte oštrila na namještaju, a osigurajte im i povišeno mjesto za povremeni boravak jer mačke po svojoj prirodi vole imati pogled “s visine” s koje sve nadziru. Pripazite i na redovito održavanje higijene posude za nuždu. Budite oprezni i kod provjetravanja jer možete izazvati prehladu vašeg ljubimca.

I na kraju, ne zaboravite – redovita posjeta vašem veterinaru i redovito cijepljenje!

Nakon što smo vam ukratko skrenuli pozornost na neka “pravila” držanja ljubimaca tijekom zime, predstavljamo vam i prodajni program GRA-ME prilagođen ovim specifičnim zahtjevima. Tako u GRA- MI možete nabaviti:

- kaputiće (robna marka Trixie, Nobby design, CaniAmici, CROCI CANIAMICI Vanity)

- kabanice

- zaštitu za šape psa.

Izdvajamo i ponudu ostalih specifičnih potrepština:

gaće za kuje

- pelene

- plastični – necky ovratnici

- brnjice od naylona – pogodno za posjete veterinaru

- grebalice, postolja za mačke, kavezi, higijenski pijesak (sitni šljunak), različite posude, košare, ugradna vratašca, kućice za pse, jastuci i prekrivači….

30.10.2016.

ARHIVA