VULCANO organsko gnojivo sa željezom

 

Organsko gnojivo sa željezom, sumporom i magnezijem!

 

Snažno i učinkovito djelovanje protiv željezne kloroze.

 

VULCANO je prirodno organsko gnojivo formirano pažljivom mješavinom probranog stajnjaka i hranjiva: željeza, sumpora i magnezija, koje djelotvorno riješava problem žućenja (kloroze) biljke, zato što je željezo koje sadrži zaštićeno od fenomena netopivosti u tlu. Primjena VULCANA preporuča se u vinogradima, voćnjacima i za povrćarske kulture na alkalnim tlima, bogatim aktivnim vapnencem, koja trebaju brzo obogaćivanje humificiranom organskom tvari (C/N =10,3).

 

Mikrobiološki potencijal VULCANA je velik, potpun i spreman za pokretanje biološke aktivnosti u tlima gdje je ona reducirana i koja pokazuju simptome iscrpljenosti. U prisustvu vode on je dostupan u roku od pet minuta: što je znak i posljedica adekvate obrade organskih sirovina, jer je karbonizirana (izgorena) organska tvar netopljiva.

 

VULCANO JAMČI:

 

DJELOVANJE S UČINKOM: visoki sadržaj željeza i magnezija vezan je za humificiranu frakciju organske tvari pa zbog toga jamči kontinuiranu raspoloživost željeza tjednima i mjesecima, u korist njegovog odgovarajućeg unosa i ishrane biljke, čak i u tlima s visokim rizikom od netopivosti.

SNAŽNO DJELOVANJE: uporaba VULCANA omogućava brzo uravnoteživanje pH tla oko cijelog korijena, koje je dugotrajno, oslobađa i otapa prethodno blokirano željezo zahvaljujući zajedničkom djelovanju SUMPORA i ORGANSKE TVARI. SUMPOR odmah ulazi u otpinu tla dovodeći pH na optimalnu vrijednost i zadržava je mjesecima zahvaljujući djelovanju koje je posljedica postupne i kontinuirane mineralizacije ORGANSKE TVARI.

UČINKOVITOST: VULCANO rješava problem kloroze učinkovitije od tradicionalnih načina, jer:

- omogućava optimalni unos željeza

- povećava sadržaj organske tvari u tlu

- povećava biološku plodnost (veća produkcija siderofora – prirodnih spojeva koje stvaraju mikroorganizmi sa svrhom prijenosa željeza iz okoline u stanicu)

- opskrbljuje hranjivima (N, P i K) ekskluzivno organske prirode koja imaju važna svojstva, a to su, prvo, da nemaju gubitke zbog ispiranja ili evaporacije, a drugo, da je njihova biološka priroda djelovanja – postupna i dugotrajna!Visoka učinkovitost gnojidbe Vulcanom tako omogućava bolju ishranu biljke čuvajući i ne zagađujući okoliš VULCANO je proizveden u odobrenom pogonu (Odobrenje br. 833DT3) u skladu s EC 1774/2002 regulativom o proizvodnji nusproizvoda životinjskog porijekla.

 

Pakovanje: dostupno u vrećama od 25 i 500 kg

 

SASTAV
Dušik (N) organski 3%
Fosforni anhidrid (P2O5) ukupno 3%
Magnezijev oksid (MgO) topljiv u vodi 2%
Željezo (Fe) topljivo u vodi 5%
Kalijev oksid (K2O) topljiv u vodi 3%
Sumporni anhidrid (SO3) 11%
Organski uglik biološkog porijekla (TOC) 31%

 

OSTALI PARAMETRI
C/N 10,3
Formulacija Pelete 3 mm
Sirovine humificirani dehidrirani goveđi stajnjak, borlanda dehidriranog kvasca (trop), pileći gnoj, željezni sulfat

 

PREPORUČENE KOLIČINE
BILJNA VRSTA DOZA
Voćnjak novi, mladi, nasadi u rodu 1,5-2,0 t/ha
Vinograd novi, mladi, nasadi u rodu 0,8-1,5 t/ha
Agrumi novi, mladi, nasadi u rodu 1,0-2,0 t/ha
Aktinidia (Kiwi) novi, mladi, nasadi u rodu 1,5-2,0 t/ha
Povrće na otvorenom 1,2-1,5 t/ha
Povrće u zaštićenom prostoru 0,3-0,4 t/1000 m2
Kukuruz 0,8-1,2 t/ha
Soja 0,3-0,4 t/ha
Krumpir na otvorenom 1,0-1,5 t/ha
Rajčica na otvorenom 1,0-1,5 t/ha
Šećerna repa 0,4-0,6 t/ha
Jagoda 1,5-2,0 t/ha
Duhan 0,8-1,2 t/ha
Dinja u zaštićenom prostoru 0,3-0,5 t/1000 m2
Šećerna trska 0,8-1,0 t/ha
Šumsko voće na otvorenom 0,6-0,8 t/ha

 

Preporučene količine odnose se na tlo prosječnih uzgojnih mogućnosti, u suprotnom, najprimjerenije količine određuju se prema rezultatima kemijske analize tla.

 

PRIMJENA

VULCANO – period primjene može biti jako dug, od zime do proljeća. Pošto je organsko gnojivo, preporučljivo ga je lagano ukopati, na dubinu od 15 cm, kako bi se u potpunosti iskoristilo fizikalno i biološko djelovanje organske tvari. VULCANO se može rasipati i površinski (vinogradi, plantažni voćnjaci, za tla reducirane ili izostavljene obrade) zahvaljujući izvanrednim svojstvima i obradi organskih tvari koje nisu karbonizirane, te iz tog razloga pod utjecajem vlage brzo bubre i rastapaju se.

VULCANO omogućava povećanu količinu raspoloživog željeza biljkama i brzo povećava sadržaj organske tvari poboljšavajući strukturu tla.

 

27.10.2012.

ARHIVA