Voćarski vosak

Voćarski vosak koristimo prilikom svih oblika cijepljenja, sanacije ozljeđenih mjesta i prereza na drvenastim biljkama (voćke, stabla, grmovi…).  Cilj je zaštititi mjesta reza ili rane od naseljavanja patogenih organizama te eliminacija negativnih utjecaja klimatskih uvjeta.

 

Osim prilikom cijepljenja,  voćarskim voskom premazujemo presjeke grana za vrijeme zimske ili proljetne rezidbe. Na oštećeno mjesto nanosi se tanak sloj.

voćarski vosak

 

Kod većih prereza i ozljeda stabla, cijeli postupak premazivanja dobro je ponoviti  i to prije nego se prethodni sloj osiši.

 

Premaz uspješno štiti oštećena mjesta ili mjesta reza od mraza i drugih vremenskih nepogoda te sprječava prodor bakterija i gljivica u voćku.

 

GRA-MA u ponudi ima nove voskove najviše kvalitete i praktične za primjenu:

VOĆARSKI VOSAK u praktičnoj tubi s kistom

To je sredstvo za zatvaranje rana s prirodnim smolama za voćke, vinovu lozu i ukrasno bilje. Proizvod je dozoljen u ekološkoj proizvodnji. Proizvod je postojan i kod vanjskih temperatura ispod 10°C.

baum pflaster

Ostaci proizvoda mogu se kompostirati dok se ambalaža može zbrinuti/reciklirati. Pakiranje je 300 g.

VOĆARSKI VOSAK “BRUNONIA”

To je kombinacija voska i smole, za zatvaranej rana i njihovu doradu na voćkama, vinovoj lozi i ukrasnom bilju. Štiti od vlage, isušivanja i drugih abiotskih čimbenika. Za ekološku poljoprivredu.

brunonia

Može se primijeniti kod uvjeta temperature zraka do -5°C,a li vrijeme mora biti suho. Pakiranje od 500 g (potrošnja 2oo g/m²).

Ponudu potražite na našem web shopu.

26.02.2017.

ARHIVA