Suzbijanje muha

Muhe su u velika napast i potencijalni prijenosnik mnogih bolesti pa nisu poželjne u čovjekovoj okolini.

 

 

Pripravci za suzbijanje muha

Mogući prstup ovom problemu je njegovo rješavanje prije nego nastane. Zapravo, radi se o mjeri eliminacije muha prije nego se izlegnu. Za to postoje efikasna sredstva, a  podrazumijevaju uništavanje ličinki (larvi) muha uz pomoć larvicida, kojima se uništavaju larve muha na mjestu nastanka (npr. gnoj, štala i sl.). Gra-ma u ponudi ima jedan takav proizvod - NEPOREX.

 

U efikasne metode suzbijanja muha spadaju i tzv. muholovke. radi se o vrlo efikasnim sredstvima koja su i ekološki prihvatljiva. Mogu se postaviti u zatvorenim ili otvorenim prostorima i trajnost im je čak do 8 tjedana. Gra-ma ima u ponudi muholovke Pitroid, Efect i Expert.

 

Isto efikasno sredstvo su muholovke u obliku lovke za muhe koja sadrži hranidbeni mamac. I njih možete  nabaviti u Gra-mi (mrežica vrećastog oblika).

 

Mreže

Mehanička sredstva za sprječavanje ulaska muha u zatvorene prostore su posebne mreže, različitih dimenzija i od različitog materijala (metal, plastika) koje se postavljaju na otovre (vrata i prozori) te tako sprječavaju ulaz tih insekata u prostorije u kojima boravimo ili želimo zaštititi.  I takve mreže možete nabaviti u Gra-mi.

 

Rastjerivači

Gra-ma u ponudi ima i tzv. rastjerivače štetnika, između ostaloga i muha i drugih kukaca. Radi se o malim uređajima koji se uključuju u struju i ultrazvučno rastjeruju kukce.

 

08.05.2013.

ARHIVA