Superpremium i premium hrana za pse

Na prvi pogled, gledjući deklaracije na proizvodima, oni koji ne poznaju tako dobro problematiklu prehrane kućnih ljubimaca, zaključiti će da su svi ti proizvodi manje-više isti, uz minimalne razlike. No ipak,  postoje značajne razlike.

Pseću hranu dijelimo u tri skupine: SUPERPREMIUM HRANA, PREMIUM HRANA i komercijalna hrana.

Proizvođači superpremium hrane za pse istu proizvode u strogo kontroliranim uvjetima i od probranih sirovina koje dolaze iz točno određenih i pomno odabranih izvora. Superpremium hrana, s obzirom na svoju kvalitetu i potrebnim dnevnim količinama za normalnu ishranu vašeg ljubimca, opravdava i cijenu! Kako se takva hrana proizvodi od vrhunskih (najkvalitetnijih) sirovina, ona je najiskoristivija u organizmu životinje te uz manje količine konzumirane hrane osigurava ispunjenje svih potreba organizma za hranjivim elementima. Na tržištu se javlja u odbliku granuliranog dehidrata (granulirana dehidrirana hrana) i u konzerviranom obliku. Dijeli se u nekoliko kategorija:

a) prema dobi – za štence (puppy), za mlade pse (junior), za odrasle pse (adult), starije pse (mature) i za jako stare pse (senior),

b) prema veličini (pasmini) – male pasmine (small), srednje pasmine (medium), velike pasmine (large) i extra velike pasmine (giant),

c) fizičkoj aktivnosti – za slabije aktivne pse (light), za aktivne ili radne pse (performance/aktiv),

d) prema zdravstvenim potrebama – janjetina/riža, riba/riža… (lamb&rice, fish&rice…),

e) medicinska hrana – za bolesti bubrega i srca, jetre, zglobova, za dijebetičare, atopične…).

Najčešće ćete takvu hranu upravo i razlikovati po enegleskim terminima na pakiranjima koje smo gore istaknuli.

Premium hrana je visokokvalitetna hrana te je podijeljena također u kategorije kao superpremium hrana. Uglavnom je drže, kao i superpremium hranu, specijalizirane trgovine (pet shopovi) kao Gra-ma. Radi se o vrlo širokim linijama različitih proizvoda koje zadovoljavaju potrebe svakog psa. Pored dehidrirane i konzervirane hrane, proizvođači imaju u ponudi i hranu u obliku pašteta.

Komercijalna hrana u pravilu ne podlježe strogoj podjeli koju smo prije naveli, no u pravilu zadovoljava normalne potrebe pasa.

Pretpostavka je da cijene hrane unutar jedne skupine budu ujednačene. No, i tu ima razlika pa su pojedine robne marke nešto jeftinije (nisu toliko “razvikane” ili prisutne na tržištu što često utječe na cijenu!). Gra-ma vam upravo predstavlja tri takve robne marke koje su kvalitetom uz bok najpoznatijim, ali nešto prihvatljivijih cijena:

BELCANDO

Ova vrhusnka super premimum hrana poznata je kupcima u Njuemačkoj, gdje se i proizvodi. Proizvođač sirovine dobavlja od malih i inovativnih, ali pomno odabranih proizvođača. Proizvođač ima tzv. holistički pristup proizvodnji (holistička hrana) koji pomaže očuvanju vitalnosti vašeg psa sa prirodno uravnoteženim sastojcima. Sastojci kao npr. brašno sjemenki grožđa, i sjeme chia djeluju zajedno kao prirodna cjelina. Oni opskrbljuju organizam polifenolima koji neutraliziraju slobodne radikale i omega-3 masnim kiselinama . Dijetalna vlakna izvrsno su izbalansirana i djeluju probiotički.

Ključnio čimbenici:

- bjelančevine se dobivaju iz mesa peradi, janjetine, ribe, jajai iznutrica (jetra),

- ugljikohidtrai se dobivaju iz amaranta koji zamijenjuje žitarice (GRAIN-FREE), zobi, krumpira, riže, kukuruza i brašna od graška,

- masti od masti peradi i biljne masti.

Posebni sastojci, uz prije spomenuto sjeme grožđa i chia, su: morski zooplankton, rogač, pivski kvasac, sjeme lana, bilje (aromatično, kamilica…) i juka. Ovi sastojci upravo čine tu malu ali važnu razliku!

BEWI DOG

Moto naše kampanje vezane na ovu premium hranu za pse je “hrani i uštedi”!

Namjena i opsi:

- normalan stupanj aktivnosti i nešto veća aktivnost, ali do određenog stupnja

- suha hrana.

Karakteristike:

- umjeren udio bjelančevina

- optimalan odnos bjelančevina i energije za pse normalnih aktivnosti

- bogat udio vitamina i elemenata u tragovima za osiguranje idealne kondicije i vitalnosti.

Vitakompleks:

- lecitin i pivski kvasac za zdravu kožu i sjajnu dlaku

- kombinacija različitih vlakana za optimalnu crijevnu floru

- prirodni anti-oksidansi.

PRO PAC

Dugotrajno istraživanje rezultiralo je u ovoj super premium hrani za vašeg ljubimca, koja je savršen balans bjelančevina, masti, ugljikohidrata i esencijalnih hranjivih tvari kao i antioksidansa što je važno za održavanje kvalitetnog života vašeg ljubimca:

- pileće brašno je prvi sastojak. Visokokvalitetni proteini održavaju mišiće jakima, daju dugotrajnu energiju te se lako probavljuju

- zdrave žitarice značajan su izvor energije

- uravnotežene Omega 3 i Omega 6 masne kiseline održavaju kožu zdravom, sjajnu dlaku i viosoki imunitet životinje.

Hrana je pripremljena od sitnijih komada, lakih za žvakanje, hrskave teksture što jamči i čiste i zdrave zube te zdrava usta.

ARION

Arion spada u grupu premium hrane za pse,  osnovne karakteristike ove hrane za pse su:

- sadrži prirodne antioksidanse

- vitamini dodani u hrani su u idealnom omjeru

- granulirana hrana osigurava potrebnu higijenu zuba

- sadrži voćne oligosaharide

- omega masne kiseline dodane hrani osiguravaju zdravu i gipku kožu te sjajnu dlaku

- Yucca ekstrakti dodani hrani smanjuju neugodan miris mokraće.

U ponudi su proizvodi:

- Premium performance

- Premium puppy mala pasmina

- Premium puppy velika pasmina

- Premium maintenance

- Premium light

- Premium senior

- Premium sensitive lamb&rice

- Premium puppy

- Premium maintenance mala pasmina

- Premium maintenance velika pasmina

- Premium sensitive salmon&rice.

28.02.2016.

ARHIVA