Što je to OMRI Lista?

OMRI-listed-rgb

 

OMRI (OMRI Product List) je najkompletnija lista proizvoda za organsku proizvodnju ili postupak. Lista sadrži više od 4.000 produkata koji su poznati pod terminom OMRI Listed®.

OMRI – The Organic Materials Review Institute (s engl. bismo mogli prevesti kao Institut za certificiranje organskih materija) je Američka (SAD) neprofitna organizacija koja određuje koji ulazni produkti (komponente) su dozvoljeni za korištenje u organskoj proizvodnji ili procesima. OMRI Listed ili “OMRI dozvoljeni proizvodi mogu se koristiti u postupcima koji su certificirani kao organski od strane Ministarstva poljoprivrede SAD-a odnosno programa pod nazivom National Organic Program.

Zbog čega spominjemo OMRI Listu?

Zapravo,  radi se o najvećoj nezavisnoj svjetskoj organizaciji za certificiranje organskih proizvoda i postupaka i doista je pitanje prestiža biti uvršten nekim svojim proizvodom ili postupkom na tu listu. Uvrstiti proceduru (postupak) ili produkt na OMRI Listu je cilj svake ozbiljne kompanije koja pretendira biti proizvođač organskih proizvoda. Tim proizvođačima ni “nacionalne liste” organskih proizvoda i postupaka nisu toliko važne koliko im znači “biti izlistan” na OMRI Listi!

Na OMRI listi su Italpollinini proizvodi iz Gra-mine ponude (Italpollina 4:4:4 te Trainer 100% biljne aminokiseline koju su prouzvodi u stalnoj ponudi):

 

Na spomenutoj listi su i proizvodi Condor Trichoderma, Aegis Mycorrhizal Inoculum Tablet i Aegis Irriga Mycorrhizal Inoculum koje također možete nabaviti u Gra-mi, ali na temelju posebne narudžbe.

Osim OMRI certifikata, valja spomenuti još neke važnije certifikacijske “kuće” na čijiom listama se nalaze spomnuti i drugi proizvodi iz ponude Gra-me: ECOCERT, CAAE i dr.

13.11.2016.

Save

Save

ARHIVA