Sredstva za čišćenje i njegu površina

Samo voda nije dovoljna. Univerzalna ili održavajuća sredstva, premazi i drugi proizvodi olakšavaju vam posao i brinu za očišćene površine da takve i ostanu. Sredstva s tradicijom – iz Švicarske i Njemačke. Izaberite tip čišćenja za odgovarajuće sredstvo.

POSEBNI PROIZVODI


Sredstva se upotrebljavaju za zaštitu, čišćenje i održavanje površina. Kako sam naziv govori, posebna sredstva namjenjena za posebna čišćenja. Tako sredstvo Siffex koristimo kod odčepljivanja sifona i odvoda. Sredstva su koncentrirana i biološki razgradljiva.

SIFFEX 1/1

Sredstvo za čišćenje sifona i odvoda. Namijenjeno odmašćivanju začepljenih sifona i odvoda u kuhinjama i sanitarnim područjima. Rastapa materijale kao vlasi kose, ostatke sapuna, papir i druge organske ostatke. Ca 500 ml nerazrjeđenog sredstva uliti u odvod i pustiti da djeluje na masnoću oko 1h. Odvod zatim obilno isprati s vodom.

NJEGA POVRŠINA – NEJGUJUĆA SREDSTVA

Termin njega površina znači dodavanje tvari na očišćenu površinu. Na očišćene površine nanosimo različite tvari s namjenom, da povećamo otpornost površine na ponovno zaprljanje, što znači da površina postaje odbijajuća za nečistoću.

*Sredstva za čišćenje s njegom koriste se za čišćenje vodootpornih podnih površina. S njima postižemo da su podovi očišćeni. Sredstva za njegu i mirisi nakon čišćenja puštaju ugodan miris i izgled:

LAMINET 1/1

Vrlo učinkovito sredstvo za laminatne površine i lakirani parket. Čišćene površine s laminatom su sigurne od sklizanja. Prikladno za čišćenje podova u sportskim dvoranama. Ispunjava standard DIN18032, dio 7.5 “Sigurnost od klizanja”. Suši se brzo i bez tragova. Namjenjeno za čišćenje laminatnih obloga i lakiranog parketa. DOZIRANJE: na 10 litr vode dodati 50ml sredstva. Podnu površinu obrisati vlažnim mopom ili krpom. Na površini ne smiju ostati ostaci otopine za čišćenje.

*Proizvod je snažno koncentrirano sredstvo za odstranjivanje tvrdokornih nečistoća u kuhinjama i kupaonicama. Uravnoteženi sasatavni dijelovi sastojaka za čišćenje i poliranje jamče brzo djelovanje bez grebanja. Proizvod je vrlo izdašan. Nanosimo ga ručno na čišćenu površinu pomoću spužve, krpe odnosno odgovarajućeg abrazivnog filca. Sredstvo je osvježavajuće parfumirano i pakirano u priručne jednolitarske plastične boce sa sigurnom opipljivom ručkom. Sredstvo je prikladno za čišćenje svih priprema i opreme u kuhinjama i kupaonicama kao što su npr.: proizvodi iz nehrđajućeg čelika, kuhala, staklene keramike, armature, pločice, kupaonske kade, umivaonici, WC itd.:

ECOFIX 1/1

Jako koncentrirano sredstvo za odstranjivanje tvrdokornih nečistoća u kuhinjama i kupaonama. Uravnoteženi sastavni djelovi sastojaka za čišćenje i poliranje jamče brzo djelovanje bez ribanja i struganja. Proizvod je vrlo izdašan. Sredstvo nanašamo na čišćenu površinu ručno s pomoću spužve, krpe ili odgovarajućeg abrazivnog filca. Sredstvo je primjereno za čišćenje kpl pripreme i opreme u kuhinjama i kupaonama kao što su npr.: proizvodi iz nehrđajućeg čelika, kuhala, staklene keramike, armatura, pločica, kupaonskih kada, umivaonika, WC itd. DOZIRANJE: Sredstvo nanašamo na površinu brizganjem.

PRANJE TEKSTILNIH PODNIH OBLOGA

TAPI SHAMPOO 1/1

Sredstvo je koncentrirani neutralni šampon namjenjen za šamponiranje tekstilnih podnih obloga. Ima jako dobro djelovanje i stvara stabilnu pjenu. Osvježava boje. Posušen se oblikuje u prah. Sredstvo je biološki razgradljivo. Upotrebljavamo ga za čišćenje svih vrsta tepiha i tapicirunga iz sintetike i vune.  DOZIRANJE: Na 10 litr vode dodati 500-1000 ml sredstva (5 – 10%).

TAPI WASH 1/1

Slabo pjeneće sredstvo za ekstrahiranje tepiha i tapiciranog pokućstva iz sintetike i vune. Rastapa i emulgira sve vrste nečistoća. U puno slučajeva koristi ga se kao protupjeneće sredstvo. Biološki razgradljivo. U koncentriranom obliku primjereno za mokro odstranjivanje mrlja kao detaširajuće sredstvo (metoda ispiranja mrlja). Upotrebljavamo ga za čišćenje svih na vodu postojanih površina tepiha i tapicirunga iz sintetike i vune. DOZIRANJE: Na 10 lit vode dodati 200-300 ml sredstva (2-3%). Za odstranjivanje veće nečistoće koristiti 10-20% otopinu (1-2l na 10 l vode).

SREDSTVA ZA ČIŠĆENJE – OTAPALA MASNOĆE- SREDSTVA ZA KUHINJE

Sredstvo za čišćenje masnoća mora imati snažnu otapajuću moć. Upotrebljava se za čišćenje površina otpornih na alkalije u procesima kao što su: prerađivački procesi u prehrambenoj industriji, velike kuhinje, menze, mesnice, mljekare. Za ručno čišćenje koristimo koncentrirano sredstvo Econom.

ECONOM 1/1

Sredstvo je koncentrirano, pH neutralno za pranje posuđa. Odlikuje ga svenamjenska topivost masnih nečistoća. Sredstvo je štedljivo i čuvajuće u odnosu na čišćene površine. Oprano posuđe je potpuno čisto bez sušenja. Sredstvo je više od sredstva za pranje, koristimo ga posvuda gdje su površine otporne na vodu. Dobro se pjeni i namjenjen je ručnoj upotrebi. Objekti-podne površine, stepenice, površine iz plastičnih masa, lakirane i bojane površine, pločice. Kuhinja-kuhinjsko posuđe, jedeći pribor, staklo, korita za pranje, pločice, stolovi, ormarići, ploče za kuhanje, hladnjaci. na 10 l vode doda se cca 15-50 gr. sredstva (3x uštrcati).

GRILLNET 1/1

Sredstvo za čišćenje jakih zaprljanja i pećnica, napa, pladnjeva za peku, ploča za kuhanje, napa, friteza i jako zaprljanog posuđa. U radu koristiti gumene rukavice. Na površinu nanijeti sredstvo jednakomjerno, prskanjem, ili sa krpom. Pustiti djelovati 5-15 min. Površinu oribati četkom odnosno ručnim abrazivnim filcem. Isprati čistom vodom.

SREDSTVA ZA SANITARIJE

Tu spadaju sredstva s kojima očistimo sanitarne prostore te osvježivači, koji u prostoru puštaju ugodan miris.

*Sredstva za sanitarije unčinkovito odstranjuju tvrdokorne vapnenaste obloge, urinski kamenac i ostatke kalijevog sapuna. Dobro očiste i druge nečistoće i masnoće. Ne izazivaju korozivne pare. Sastojci su biološki razgradljivi. Nakon čišćenja površine su higijenski čiste. Sredstva se koriste u sanitarijama, bazenima, kupaonicama, na kromiranim površinama, u velikim kuhinjama..

CLOSONET 1/1

Gusto tekuće sredstvo za čišćenje WC školjki. Sredstvo čisti i topi kamenac i urinski kamenac. Nanijeti oko unutarnjeg ruba WC školjke i pustiti da djeluje 10-tak minuta. Veća zagađenja oribati četkom. Površinu na kraju isprati čistom vodom. Sredstvo je namenjeno za ćišćenje svih vrsta WC školjki i pisoara.DOZIRANJE: Sredstvo nanosimo na taloge kamenca u nerazrjeđenom obliku. Našpricamo ispod ruba WC školjke te po nastalim tragovima vode, čišćeno mjesto izribamo WC četkom. Pri čišćenju WC sifona u vodu dodamo 1-2 dl sredstva, promješamo s četkom i pustimo da sredstvo djeluje 2 sata, zatim još malo istrljamo i na kraju temeljito isperemo čistom vodom.

ALKOHOLNA SREDSTVA

Manje pjeneća sredstva s povećanom snagom čišćenja na bazi dodanog alkohola. Koriste se za kako ručno tako i strojno pranje svih vodootpornih podnih površina. Mogu se upotrebljavati (miješati) sa dezinfekcijskim sredstvima. Sredstvo ne gubi svoj učinak i ako je radna otopina pripravljena s tvrdom vodom.

ALCO II 1/1

Alkoholno sredstvo za dnevno čišćenje tvrdih, vodopostojanih površina i površina kako premazanih tako i nepremazanih kao PVC, kamen, lakirani parket.

– za redovitu upotrebu na svim vodopostojanim površinama

– posebno pogodan za održavanje premazanih podnih obloga

– nježan detergent za dnevno čišćenje s učinkom njege

– brzo sušenje bez ostavljanja tragova daje sjaj očišćenoj površini

– dugotrajni osvježavajući miris

– za sve vrste postupaka čišćenja

– združljiv sa svim na tržištu ponuđenim sredstvima za dezinfekciju površina.

UPUTE ZA UPOTREBU I DOZIRANJE: Ručno: 20-60 ml sredstva na 8 l vode. Kod čišćenja jako prljavih površina, u radnoj otopini povećati koncentraciju sredstva. Strojno: koncentraciju sredstva u radnoj otopini upotrebljavati u skladu sa preporukama proizvođača strojeva; odnosno 1% koncentracija. Učinak čišćenja možemo osjetno povećati pravilnim izborom abrazivnog filca. Prije upotrebe provjeriti na neupadljivom dijelu površine koju namjeravamo očistiti.

 

 

Od sada na policama u Gra-mi.

17.08.2014.

ARHIVA