Papigica kao kućni ljubimac

Kao i kod svakog kućnog ljubimca – kod držanja papigice potrebno se držati nekih pravila odnosno, neophodno je  udovoljiti određenim uvjetima kako bi vaša papigicbila zdrava.

 

Pappigicu treba držati u KAVEZU, a kad je veličina u pitanju – on  može u potpunosti raširiti krilabi morao biti toliko velik da ptica može u potpunosti raširiti krila. Kavez sa papigicom se uvijek drži što dalje od propuha, a neophodno je osigurati joj i dovoljno svjetla. No,  budite istovremeno oprezni sa direktnom i jakom sunčevom svjetlosti. To vašoj ptici može jako naškoditi. Da li je potrebno puštati pticu iz kaveza. Da, to svakako, barem tri sata dnevno s time da prethodno provjerite da us prozori i vrata zatvoreni te da ne postoji opasnost da se ptica ozlijedi.

 

ČISTOĆU u kavezu održavajte redovito, pod čime se podrazumijeva svakodnevno čišćenje kaveza od izmeta i rasute hrane.

 

IGRAČKE su poželjan “rekvizit” uz kavez. Dolaze u obzir ljuljačke i grane kako ptici ne bi bilo “dosadno” odnosno, kako bi bila aktivna koliko je to moguće. Voldite računa da time ne prtrpate kavez i da ostavite dovoljno mjesta za kretanje.

 

papigica

Imate li više ptica bilo bi dobro da ih se ne razdvaja jer su papigice vrlo društvene. Osim toga vole i druženje s ljudima tako da je dobro s njima i razgovarati.

 

HRANU i VODU provjeravajte svakog dana. Vodu treba mijenjati svakodnevno,a  hranu dodavati po-malo. berm jednom tjedno zamijenite svu hranu.

 

Ujedno podjećamo da u GRA-MI možete naći sve što vam je potrebno za držanje papigica, od kaveza, igračaka, pojilica i hranilica pa sve do potrebne hrane.

 

03.l09.2017.

 

 

 

ARHIVA