Opadanje dlake kod mačaka

Linjanje je pojava koja je kod mačaka nešto potpuno normalno. No, potpuni ili djelomični gubitak dlake na pojedinim dijelovima tijela – nije!

 

 

Ukoliko mačka intenzivno gubi dlaku, a uz to ima u poremećaj u hranjenju, to je siguran znak neke bolesti.

 

Gubitak dlake može biti prouzrokovan različitim faktorima, a najčešće su to: alergija na neke od supstanci u hrani, na pelud, na lijekove, alergija na prašinu ili na neke kemikalije ili materijale –  slično kao i kod ljudi. Gubitak dlake može biti posljedica bolesti kao npr. dijabetesa ili napada buha, šuge i sl. Ukoliko mačka boluje od artitisa, dlaka će padati oko zglobova.

 

Što poduzeti? Prvo što se nameće kao moguća mjera je promjena u ishrani – ili kvalitetnija ili specijalna hrana za takve prilike, ali svakako je mjera odlazak veterinaru.

 

U Gra-mi za svoju mačku možete naći nekoliko prehrambenih artikala i dodataka kojima bitno možete utjecati na eliminaciju spomenutih problema:

 

- hrana za osjetljivije mačke – Royal canin Hair&Skin ili Sensible, no to je preporuka kod manjih problema; Purina Proplan Delicate

- Canina – Bioton Forte dodatak za zdravu kožu i dlaku

- Fish4Dog Salmon oil

- Canina Canivita vitamini

- Gimpet multivitamini (pasta) ili Malt Soft Extra (pasta za izbacivanje dlaka kada se zbog opadanja dlaka mačka više liže).

 

26.10.2014.

ARHIVA