Ogrlica za psa

pas

 

 

PAS mora imati ogrlicu.

 

Uđete li u Gra-mu, naći ćete na veliki izbor različitih ogrlica, što je – priznajemo, ponekad zbunjujuće, ali naši kupci imaju različite želje pa im je potrebno donekle i udovoljiti. Uglavnom se traže standardne za šetnje, a rijeđe za specijalne prilike – takmičenje, dresuri i trening.

 

Ukoliko je vaš pas veće pasmine i dužeg vrata, preporuča se uzeti ogrlicu koja je deblja, a tanje su primjerenije za manje pasmine. Ogrlica bi trebala imati i mogućnot pričvršćenja identifikacijske pločice.

 

Što se tiče materijala – možete se odlučiti između dože, pletenog materijala ili nylona.

 

Što se oblika tiče, psi sa dugom i gustom dlakom u previlu trebaju okruglu ogrlicu, a  za one s kraćom i ravnom dlakom biti će dobra i ona koja je ravna.

 

U svakom slučaju, ogrlica mora biti ugodna, ne smije zatezati ili oštećivati kožu i dlaku i ne smije psu skliznuti s vrata (preko glave).

 

Kopča mora biti također odgovarajuća tj. sigurna pa je preporuka za plastičnu jer se lakše stavlja. No, to ne vrijedi za velike pasmine gdje kopča mora biti jaka.

 

Što s etiče pravilnog odabira ogrlice, postoji jedno nepisano pravilo – kod manjih pasmina pasa, između vrata i ogrlice treba biti razmak jedan prst, kod srednje pasmine dva prsta i kod većih pasmina tri prsta.

 

Uz ove oglice, u Gra-mi ćete naći i na solidan izbor i tzv. antiparazitskih ogrlica koje možete naručiti i putem web shopa.

 

05.06.2016.

ARHIVA