Maćuhica

Naziv: Maćuhica

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Botanički naziv: Viola tricolor

Opis: Maćuhica je rasprostranjena cjetnica, pogodna za uzgoj u vazama odnosno posudama i na otvorenom. Iznimno lijepa cvjetnica, dolazi u mnogo vaijacija, dugog jesensko-zimskog-proljetnog razdoblja cvatnje. Otporna biljka koja dobro podnosi mraz, ali nešto teže uzgoj u zatvorenim osobiti toplijim prostorima. Idealna za cvjetne ljehe. Mnogobrojni hibridi imaju cjetove gotovo beskonačnih nijansi različitih boja. Idealan položaj je djelomična sjena, ali tolerira hlad i sunčane položaje zimi. Sadi se u razdoblju rujan-listopad i veljača-ožujak. Uzgaja li se u cvjetnim loncima treba paziti da voda ne stoji jer je podložna truljenju.

Savjti za uzgoj: Da bi se potakla cvatnja treba uklanjati ocvale cjetove i saditi na potreban razmak kako bi se izbjegla pojava bolesti. Akos e uzgaja organskim metodama cvjet može biti jestiv!

t-per-gerani

Supstrat: predlažemo sadnju u supstrat iz ponude Gra-me – za pelargonije ili za surfrinije Vigorplant dok za organski uzgoj predlažemo neki od bio-supstrata te organska gnojiva Italpollina.

02.10.2016.

 

ARHIVA