Ishrana jaradi i janjadi

 

Ishrana jaradi i janjadi posebna je, vrlo osjetljiva faza proizvodnog ciklusa. Pročitajte savjet.

 

Na ovu fazu u proizvodnom ciklusu valja obratiti posebnu pažnju. Isključivo pravilnim postupanjem odmah nakon poroda te kvalitetnom ishranom od početka života životinje možete dobiti visoko proizvodne životinje te postići dobru kvalitetu stada.

 

Osnovna i najbolja hrana za jarad i janjad u prvim tjednima života je svakako majčino mlijeko, a kasnije se postepeno može prijeći na mliječnu zamjenicu.

 

U ishrani jaradi i janjadi za tov potrebno je koristiti POTPUNE KRMNE SMJESE ZA JARAD u kojima su izbalansirani svi sastojci potrebni za normalan rast i razvoj. Takve smjese TSH ima u svom proizvodnom programu te ih možete nabaviti bilo na veleprodaji, bilo u maloprodaji te TC GRA-MA.


Ove životinje moraju imati stalno na raspolaganju STOČNU MINERALNU SOL (u obliku cigle ili koluta), što također možete nabaviti u trgovačkoj mreži TSH.

 

Isto tako, jarad i janjad mora redovito dobivati vodu za piće kao i VITAMIN AD3E ili neki od drugih vitaminskih preparata koji u sebi sadrže i ova tri vitamina važna za njihov rast i razvoj (NUTRISEL, MUVISEL, BECEKASEL).

 

ARHIVA