Hidroizolacijski sustav MAPELASTIC

MAPELASTIC je dvokomponentni fleksibilni polimercementni mort za betonske spremnike, kupaonice, pregradne zidove, balkone, terase, bazene, kanale, vijadukte… . Vrlo je jednostavan za primjenu – strojnu ili ručnu. Može se nanositi na postojeće podloge od keramike i kamena (za unutarnju i vanjsku uporabu). Štiti površine od agresivnih medija (sol za odmrzavanje, sulfati, kloridi, ugljen i sumporni dioksid).

Dakle, radi se o visokokvalitetnom hidroizolacijskom materijalu za izolaciju prostora s trajno ili povremeno prisutnom vlagom ili vodom.

Mapelastic nanesite u dva sloja ukupne debljine 2 mm na sazrele, čvrste i čiste površine podloga koje prethodno natopite vodom koja mora površinski oteći. Na podloge s vlaknastim pukotinama i/ili podloge s visokim opterećenjima, nanesite Mapelastic u dva sloja ukupne debljine 2 mm, tako da u prvi sloj utisnete mrežicu od alkalno otpornih staklenih vlakana Fiberglass Mesh.

POTROŠNJA: 1,7 kg/m2 za svaki mm debljine nanosa. AMBALAŽA: 32 kg (komp. A 24 kg komp. B 8 kg).


Osnova hiroaizolacijskog sustava MAPELASTIC je kvalitetna podloga. To znači da podloga mora biti potpuno dozrela i suha (nema žurbe! jer se tu najviše griješi). Ukoliko je potrebno, površinu treba i izravnati.

Prije nanošenja materijala, podlogu treba dobro očistiti – pomesti metlom ili, ako je moguće, usisati usisačem. Potom je cementni estrih ili produženu žbuku potrebno dobro dubinski ovlažiti, ali ne tako da stoji voda.

Optimalna tempera zraka kod izvođenja radova je +15 do + 25ºC, a relativna vlažnost ne smije prtelaziti 85%. Dopuštena temperatura za izvođenje radova je +8 pa sve do +35ºC.

Ukoliko se pridržavate tehničkih uputa uspjeh je zajamčen. Zato se prije kupnje dobro informirajte kod naših trgovaca o načinu i uvjetima primjene proizvoda, a mi ćemo vam osigurati i dodatnu stručnu pomoć.

Uz MAPELASTIC, preporučamo MAPELASTIC SMART dvokomponentni fleksibilni policementni mort pogodan za hidroizolaciju nepravilnih oblika (primjena, četkom, valjkom ili spužvom) te MAPEGUM WPS fleksibilnu tekuću hidroizolaciju, koja se suši brzo i ima veću otpornost na lužnatu vodu (samo za unutarnju uporabu).

06.12.2015.

ARHIVA