Comfort Line supstrati iz Vigorplanta

 

 

 

COMFORT LINE je posebna linija supstrata VIGORPLANT u prikladnim pakiranjima – kompaktnim, opremljenim ručkom, u malom formatu, praktičnim za rukovanje i dizajniranim za najzahtjevnije potrošače. Svaki paket sadrži agronomski savjet!

 

Pkiranja su po 25, 12 i 7 litara.

 

MULTIPIANTE

Univerzalni mikorizirani supstrat

 

 

Pogodan za sve biljke – cvjetnice, povrće, ukrasno bilje, listopadno i zimzeleno, za vrt ili cvjetne posude, osim za acedofilne biljke. Mješavina supstrata s prirodnim gnojivom, obogaćena mikoriznim gljivicama koje s korijenom čine simbiozu, osiguravajući mu bolju snabdjevenost hranjivima i vodom. Osigurava biljkama produljenu biološku vitalnost (djelovanje supstrata 12 mjeseci)!

Pak. 25 litara.

 

GERANI E SURFINIE

Pelagonije, surfinije i sve cvjetnice

 

 

Idealna podloga za uzgoj u cvjetnim loncima, prozorskim i balkonskim sanducima, čime se vašim cvjetnicama osigurava dugotrajno i bogato cvjetanje. Osobitost ovog supstrata je obogaćenost hranjvima u obliku granulata kako bi se osigurala optimalna prihrana u potrebnom vremenskom periodu (raspored dostupnosti hranjiva). Tresetna podloga osigurava, osim dostupnosti hranjiva i zadržavanje vode i potrebnu poroznost kako bi se osigurala neophodna izmjena plinova između korijena i okoliša.

Pak. 25 litara.

 

SEMINE E TRAPIANTI

Sadnja i presađivanje; za povrće i cvijeće

 

 

Idealna podloga za sadnju svih biljnih vrsta – povrća i cvijeća. Supstrat karakterizira fina struktura što omogućuje primjenu u kontejnerima za sadnju. Podloga je od irskog treseta koji omogućuje zadržavanje dovoljne količine vlage neophodne za uzgoj i rast mladih biljaka. Obogaćeno potrebnim hranjvima.

Pak. 25 litara.

 

PIANTE VERDI

Zelene biljke – fikusi, palme, difenbahije

 


 

 

U kući držimo uglavnom biljke koje su porijeklom iz tropa koje traže puno vlage, prostora, topline i svijetla, a  koje uvjete je teško reproducirati u kući ili stanu. Kvalitetno rješenje za ovaj problem je supstrat odgovarajućeg sadržaja, s  dosta  kokosovog vlakna, koji je visoko porozan, brzo inhibira vlagu, toplinu i hranjiva te omogućuje njihovu brzu distribuciju do biljke. Osiguranje tzv. kapilarnog uspona (cirkulacija hrajiva od dna prema gore) također je idealno riješeno kroz takav supstrat. Time se ostvaruje i temeljni zahtjev u uzgoju ovih biljaka – maksimaliziranje razvoja korijena i osiguranje optimalne bujnosti biljke.

Pak. 25 litara.

 

PIANTE ACIDOFILE

Acidophilic – za azeleje, kamelije, rododendrone i hortenzije

 


 

Mješavina supstrata na bazi humificiranog irskog treseta, prilagođene kiselosti i poroznosti. Niska početna pH vrijednost i srednje humificiran treset potiču snažan razvoj korijena i neutraliziraju negativan utjecaj vode. Idealno tlo za sadnju u vrtovima i u lonce (kutije) vrsta: azeleje, rododendroni, kamelije, hortenzije, borovnice, japanski maples… Osnovna gnojidba traje 3-4 tjedna nakon čega se može koristiti fertirigacija ili putem kompleksnog gnojiva s kontroliranim oslobađanjem u razdoblju od 8-9 ili 12-14 mjeseci.

Pak. 25 litara.

 

PROTETIVO

Štiti i potiče rast

 


 

Posebno pripremljen supstrat koji štiti korijen od napada patogena iz tla koji uzrokuju truljenje korijena. Korijen može biti izložen napadima patogena kada dođe do poremećaja uslijed nedostatka ili viška vode, poremećaja pH vrijednosti, poremećaja saliniteta i sl.

Pak. 12 litara.

 

RIGENERANTE

Regeneracija za biljke koje stagniraju ili propadaju

 

 

Osobito učinkovito djeluje na biljke u našim domovima koje stagniraju ili propadaju odnosno, ne ispunjavaju naša očekivanja u pogledu estetike. Uzrok tome može biti stres uslijed manjka ili viška vode, bolesti, poremećaja pH vrijednosti, saliniteta i dr. Supstrat djeluje na biljke tako da se one prirodno obnavljaju, prvenstveno na snažan razvoj korijena čime se osigurava mobilnost i apsorpciju elemenata (hranjivih tvari). Vidljivi rezultati nakon 3 tjedna.

Pak. 12 litara.

 

ORCHIDEE

Za orhideje

 

 

Posebno pripremljen supstrat za uzgoj orhideja npr. Cattleya, Dendrobium, Cimbidium, Phalaeenopsis. Supstrat osigurava idealnu vlažnost i prozračnost (osnova: borova kora, treset i kokosovo vlakno).

Pak. 12 litara.

 

CACTACEE

Supstrat za kaktuse i sve sukulente

 


 

Tlo takvih kemijskih i fizikalnih svojstava da je pogodno za uzgoj kaktusa i svih vrsta sukulenata. Dodatak vulkanskog kamena granualcije 0-3 mm sprječava stvaranje površinske kore i jamči visoku oksigenaciju i drenažu. Irski treset omogućuje uravnotežen dotok zraka-vode, dok humus kore osigurava dovoljno hranjiva.

Pak. 7 litara.

ARHIVA