Brza obnova kupaonice

Kupaonica je vrlo važan dio stambenog prostora jer osim svoje osnovne funkcije treba zadovoljiti visoke estetske kriterije.

Međutim, doći do takve kupaonice proces je koji se često pretvara u noćnu moru. Kako izdržati bez kupaonice neko vrijeme i kako istovremeno u najkraćem vremenu kvalitetno (!) obnoviti kupaonicu? To je pitanje svih pitanja.

Kod obnove kupaonice trebalo bi koristiti materijale koji brzo postižu konačna svojstva. U tu svrhu neki naši dobavljači odnosno, proizvođači imaju na raspolaganju brojna rješenja i materijale koji omogućuju u vrlo kratkom vremenu kompletnu adaptaciju i time povrat “u normalu”.

Kupaona_Mapei

Objašnjenja uz sliku:

1. Betonska podloga
2. Razdvajajući sloj
3. Estrih – TOPCEM PRONTO
4. Hidroizolacija – MAPELASTIC AQUADEFENSE (2.sloja)
5. Ljepilo – KERAFLEX
6. Keramičke Pločice
7. Masa za Fugiranje – ULTRACOLOR PLUS
8. Masa za Brtvljenje – MAPESIL AC
9. PVC Traka – MAPEBAND PE 120
10. Gipskartonske ploče
11. Hidroizolacija – MAPELASTIC AQUADEFENSE
12. Ljepilo – KERAFLEX
13. Keramičke Pločice
14. Masa za Fugiranje – ULTRACOLOR PLUS
15. Masa za Brtvljenje – MAPESIL AC

Kod adaptacije često je nemoguće računati na apsolutno ravne površine. Često je neophodno izvršiti radove na zidovima, plohama prema sifonima, prema kanalicama tuš kabina… Idealan proizvod za tu svrhu bio bi onaj koji nudi jedan od naših dobavljhača MAPEI, a radi se o materijalu PLANITOP FAST 330 koji omogućuje nanos eod 3 do čak 33 mm. Osim toga, brzo se stvrdnjava tako da je već nakon 3-4 sata moguće polagati keramičke pločice ili kamen osjetljiv na vlagu ili nakon 24 sata izvesti hidroizolaciju na osnovi polimercementa (npr. MAPELASTIC, MAPELASTIC TURBO i dr.).

mapei-planitop-fast-330-sedy-25-kg

Ukoliko je potrebno izmijeniti glazuru u cijelosti, možemo koristiti već pripremljenu suhu mješavinu morta TOPCEM PRONTO. Već nakon 3 dana možemo izvesti hidroizolaciju.

Kako bi se i hidroizlozacija što prije izvela, možemo koristiti jednokomponentnu, brzosušeću, fleksibilnu tekuću hidroizolaciju MAPELASTIC AQUADIFENSE. Keramičke pločice mogu se polagati već nakon 4 sata.

Mapei-MAPELASTIC-AQUADEFENSE-800x800

Mapei ima i laka te istovremeno učinkovita (brzosušeća i brzovezujuća) ljepila za keramiku i prirodni kamen – ULTRALITE S1 i ULTRALITE S2. Ultralite S1 QUICK osobito je zanimljiv proizvod jer kod njegove primjene nema mogućnosti klizanja na okomitim površinama. S2 ima ista svojstva, ali još i duže otvoreno vrijeme i veću fleksibilnost. Ljepila se mogu nanositi u debljini do 10 mm pa je potrošnja u toj debljini nanosa negdje oko 2,4 kg/m².

mapei ultralite s1 quick

Za fugiranje može se preporučiti cementna masa ULTRACOLOR PLUS koja osigurava fugiranje u kratkom vrmenu, sprječava nastajanje plijesni i cementno iscvjetavanje. U ponudi je i dvokomponentna epoksidna masa za fugiranje KERAPOXY CQ za fugiranje fuga širih od 2 cm.

mapei ultracolor plus

Sve ove proizvode možete potražiti u GRA-MI.

04.10.2015.

ARHIVA