Brtvljenje i lijepljenje Sikom

 

 

Za funkciju izdržljivosti i trajnosti građevinskih i ostalih konstrukcija lijepljenje i brtvljenje je od presudnog značenja unatoč činjenici da je lijepljenje i brtvljenje samo mali dio cijele konstrukcije. Svrha brtvljenja je da spriječi nesmetan protok zraka, vode, kemijskih sredstava, dima i sl. sa ciljem da osigura toplinsku i zvučnu izolaciju objekta te da poboljša i sam vizualni dojam cijele konstrukcije.

 

 

Nepropusnost zgrada, a time i uloga brtvila postaje sve važnija i važnija kako bi se postiglo što manje rasipanje energije. Bez odgovarajućih brtvljenja spojeva bilo bi nemoguće osigurati dovoljnu nepropusnost. Sikaflex i Sikasil elastična „high performance“ brtvila i ljepila pružaju ta odgovarajuća svojstva nepropusnosti u svim klimatski uvjetima te pod visokim opterećenjem konstrukcije. Sika elastična ljepila i brtvila u stanju su se nositi sa svim toplinskim širenjima i skupljanjima te svim strukturnim pomacima konstrukcije bez bojazni da se slome ili da izgube svojstva adhezije.

 

SIKAFLEX -11 FC

 

 

Sikaflex®-11 FC+ je jednokomponentno, elasticno, poliuretansko ljepilo i brtvilo koje veže u kontaktu s vlagom iz zraka. Pogodno je za unutarnje i vanjske radove.

 

Sikaflex®-11 FC+ je brtvilo i višenamjensko ljepilo, pa je pogodno za razlicite primjene :
- Sikaflex®-11 FC+ se koristi za brtvljenje reški na vertikalnim i horizontalnim površinama, zvucnu izolaciju cijevi izmedu betona i obloga cijevi, brtvljenje pukotina i spojeva, brtvljenje na metalnim i drvenim konstrukcijama, za brtvljenje ventilacije i dr.
 – Sikaflex®-11 FC+ se koristi kao višenamjensko ljepilo. Pogodno je za unutarnje i vanjsko lijepljenje prozorskih okvira, klupcica, gazišta stuba, ploca, prefabriciranih elemenata i dr.

 

SIKA BLACK SEAL – 1

 


 

Jednokomponentna masa za brtvljenje na bazi bitumena. Primjena: Brtvljenje spojeva kod dimnjaka i svjetlarnika, brtvljenje pukotina i rupa na bitumenskim krovovima. Prianja na brojne podloge poput betona, opeke, drva, metala, bitumena i sl. bez upotrebe prajmera. Ugradnja: ručnim ili zračnim pištoljem.

 

Upotreba – Brtvljenje spojeva uz dimjnake, svjetlarnike i sl. Brtvljenje pukotina i rupa u bitumenskim krovovima. Popravci na krovovima.

 

Prednosti:

– Lijepi na brojne podloge kao što su beton, zidana građa, drvo, metal, bitumen, polimer bitumenske krovne ploče i dr.

– Ne treba primer

– Spremno za korištenje, jednstavna primjena

– Može se primjenjivati na vlažne neporozne podloge.

 

25.05.2014.

ARHIVA