Božićna jelka – izaberite najljepše drvce

Prva asocijacija na nadolazeće blagdane je sigurno božićno drvce odnosno novogodišnja jelka.

 

 

Izbor je velik – ekološki nastrojeni i osvješteni odlučuiju se za drvce u loncu, dok se drugi odlučuju za već posječeno drvce. Treći će izabrati imitaciju, što je i “ekološki” i financijski prihvatljivije.

 

Zimzeleno drvo je simbol života. Prva drva drvca su se počela ukrašavati u 18. stoljeću u Njemačkoj, odakle se običaj brzo proširio svijetom. U našim krajevima, običaj se “ukorijenio” mnogo kasnije.

 

Najčešći izbor su jela i smreka. Ukoliko smreka (Picea abies) ne odgovara vašem ukusu, na izbor imate različite vrste jela: nordijska (Abies nordmanniana), korejska (Abies koreana), koloradska (Abies concolor). Možete se i odlučiti za neke od smreka: kavkazka (Picea orientalis), srebrna (Picea pungens), omorika (Picea omorika)…

 

Gra-ma će ove godine u prodaji imati isključivo domaće (Međimurske) smreke posječene neposredno prije prodaje. Naime, ovih godina bilo je mnogo OPRAVDANIH prigovora naših kupaca na kvalitetu čak i razvikanih nordijskih i kavkazkih jela. S druge strane, odlučili smo tržištu ponuditi robu naši lokalnih proizvođača.

 

15.12.2012.

ARHIVA